Gasca cu sos

Pieptul si pulpele de gasca se pun la fiert cu 30 gr unt, morcovii, telina si ceapa tocate marunt si se lasa pe foc mic, timp de aproximativ 2 ore. D

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pulpele si pieptul de la o gasca
  • 2 morcovi
  • 1 jumatate telina
  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • pesmet
  • 3 linguri faina
  • sare
  • 1 pahar smantana
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa
  • 2 I apa

Mod de preparare

Pieptul si pulpele de gasca se pun la fiert cu 30 gr unt, morcovii, telina si ceapa tocate marunt si se lasa pe foc mic, timp de aproximativ 2 ore. Dupa ce carnea s-a fiert, se scoate din supa, se lasa la racit si se feliaza. Se potriveste de sare si se da prin faina, ou batut si pesmet dupa care se pune la prajit in unt. Separat se prepara un sos din 25 gr unt, o lingurita faina, stins cu supa in care a fiert gasca. Se adauga usturoi pisat si se fierbe sosul cinci minute, apoi se adauga paharul de smantana.


Snitelele se servesc cu sos deasupra.

Alte retete care contin carne:

Chiftele

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...