Gasca cu sos

Pieptul si pulpele de gasca se pun la fiert cu 30 gr unt, morcovii, telina si ceapa tocate marunt si se lasa pe foc mic, timp de aproximativ 2 ore. D

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pulpele si pieptul de la o gasca
  • 2 morcovi
  • 1 jumatate telina
  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • pesmet
  • 3 linguri faina
  • sare
  • 1 pahar smantana
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa
  • 2 I apa

Mod de preparare

Pieptul si pulpele de gasca se pun la fiert cu 30 gr unt, morcovii, telina si ceapa tocate marunt si se lasa pe foc mic, timp de aproximativ 2 ore. Dupa ce carnea s-a fiert, se scoate din supa, se lasa la racit si se feliaza. Se potriveste de sare si se da prin faina, ou batut si pesmet dupa care se pune la prajit in unt. Separat se prepara un sos din 25 gr unt, o lingurita faina, stins cu supa in care a fiert gasca. Se adauga usturoi pisat si se fierbe sosul cinci minute, apoi se adauga paharul de smantana.


Snitelele se servesc cu sos deasupra.

Alte retete care contin carne:

Chiftele

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Desert la cupa cu capsuni

Cand iti vin poftele, pai iti vin si nu-i bine sa le ignori.....

Desert la cupa cu capsuni
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa