Gulas original

Taiem marunt ceapa, se caleste pe foc mic, se presara boia si se amesteca, se stinge cu 2 – 3 linguri de apa. Cand apa se evapora si ceapa s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne de vita
  • 150 g ceapa
  • 1 kg cartofi (curatati)
  • 250 g ardei
  • 100 g rosii
  • 60 g grasime
  • 20 g boia
  • 1 catel de usturoi
  • Chimen
  • Galuste mici/paste

Mod de preparare

Taiem marunt ceapa, se caleste pe foc mic, se presara boia si se amesteca, se stinge cu 2 – 3 linguri de apa.

Cand apa se evapora si ceapa se rumeneste in grasimea ramasa, se adauga carnea taiata cubulete, se sareaza, se amesteca de cateva ori si se lasa sa se prajeasca.

Se adauga cate putina apa sa se fiarba inabusit usturoiul taiat marunt si chimenul.

Cand carnea este aproape fiarta, fara apa, se lasa sa se prajeasca din nou in untura, se adauga cartofii taiati cuburi si se pregatesc pana devin sticlosi.

Atunci se adauga rosii si ardei taiat rondele, se stinge cu 1,5 – 2,5 l apa. Se pune sare si se fierbe pana se inmoaie cartofii.

In ultimele minute, se adauga pastele marunte/galuste mici/. Inainte de servire, se degreseaza supa.
Alte retete culinare

Ciuperci cuptor

Ciuperci umplute

Ciulama ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Garnitura de cus-cus cu friptura de pui

Am preparat acest cus-cus cu dorinta de a mai schimba putin garnitura de langa friptura de pui. Am avut emotii, nestiind daca...

Garnitura de cus-cus cu friptura de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca