1. Daca varza e foarte sarata se opareste inainte de a se folosi. A mea nu e prea sarata, deci am folosit-o ca atare. Se caleste ceapa, pana se inmoai
1. Daca varza e foarte sarata se opareste inainte de a se folosi. A mea nu e prea sarata, deci am folosit-o ca atare.
Se caleste ceapa, pana se inmoaie putin. Se adauga carnea si caleste si ea putin, pana devina alba.
2. Se adauga bulionul, o cana de apa si condimentele (piper, cimbru) si se fierb la foc mic 10-15 min sa intre aromele in carne.
3. Se adauga apoi o parte din varza tocata si se amesteca bine ca sa nu ramana carnea pe fundul oalei, apoi se mai aduga varza, iar se amesteca si tot asa pana am pus toata varza si carnea e distribuita prin ea.
4. Apoi se adauga apa pana sus, dar sa nu acopere de tot varza.
Se lasa la fiert pana cand varza s-a inmuiat! Eu o fierb de obicei la foc potrivit, pe plita si din cand in cand mai completez cu apa daca a scazut!
O particularitate a acestei mancari (diferita fata de varza calita) este ca la final trebuie sa aiba sos aproape pana sus (pana la nivelul verzei).
Se mananca cu multa smantana si sos.
Pofta buna!
Reteta Gulas secuiesc a fost propusa de otilia gergely pe forum culinar.ro
Alte retete cu varza murata gasiti aici:
Costita cu varza murata,
Varza murata cu ciolan fript,
Mincare de varza murata alsaciana
De mult ma tenta si vroiam sa fac aceasta reteta de aluat. Dacă te duci în India și comanzi un Cheese Naan,...
Naans cu branza topitaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura