Hamburger Oriental

• tocati carnea de berbecut folosind dispozitivul de tocat carne al robotului multifunctionsl Ankarsrum• zdrobiti frunzele de menta, mugurii

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pulpa de berbecut - 800 g
  • chimion - ½ lingurita
  • curcuma - 1 lingurita
  • menta - 67 frunze
  • ulei de masline calitativ - 100 g
  • sumak - 1 lingurita
  • muguri de pin - 2 linguri
  • prune deshidratate - 12 buc
  • salata creata - ½ buc
  • branza Cedar - 8 buc
  • pasta de ardei (dulce sau iute, dupa preferinta) - dupa gust
  • chifla de hamburger - 4 buc
  • galbenusuri de ou - 2 buc
  • ceapa rosie - 1 buc (taiat rondele)
  • susan - 2 lingurite
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• tocati carnea de berbecut folosind dispozitivul de tocat carne al robotului multifunctionsl Ankarsrum
• zdrobiti frunzele de menta, mugurii de pin si semintele de chimion intr-un mojar si adaugati peste acestea sumak-ul, curcuma, sarea, piperul si uleiul de masline
• amestecati bine si dupa ce-ati fasonat bine pulpa de berbecut condimentati-o cu amestecul din mojar
• bateti bine galbenusurile si ungeti "capacul" chiflelor de hamburgeri
• adaugati apoi susanul peste ele
• bagati-le la cuptor la 180 de grade pentru cateva minute, pana se rumenesc
• portionati carnea de berbecut, incingeti gratarul si pregatiti-o pe gratar
• lasati-o la odihnit cca 7-10 min
• adaugati carnea peste chifla 
• adaugati peste aceasta 2-3 felii de branza Cedar
• adaugati pasta de ardei peste, rosiile taiate rondele in prealabil si salata creata
• adaugati peste acestea prune uscate (cam 3 buc/portie), rondelele de ceapa rosie si "capacul" chiflei
• serviti cu cartofi prajiti.
Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta

Ideal pentru aperitiv sau ca antreu acompaniate de o salata verde . Vedeti aicea si reteta clasica indiana cu curry si...

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca