Fasolea se spala, se pune in apa si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se scurge de apa in care a stat si se umple oala cu apa fierbinte. Se
Fasolea se spala, se pune in apa si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se scurge de apa in care a stat si se umple oala cu apa fierbinte. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba. Scurgem apa si inlocuim cu alta, fierbinte, de trei ori (asa fac eu). Cand fasolea s-a inmuiat putin se adauga morcovul si ardeiul gras cuburi, ceapa uscata si ceapa verde taiate mic si un praf de sare. Lasam sa fiarba. Intre timp taiem carnatii rondele si ii tragem putin la tigaie in ulei incins. Dupa ce fasolea a fiert de ajuns (aprox. o ora si jumatate) si apa a scazut, adaugam carnatii cu tot cu uleiul in care s-au prajit, bulionul, mararul taiat fin, condimentele dupa gust, si mai dam pentru 15 minute la cuptor.
Dupa ce oprim focul mai presaram deasupra un praf de cimbru si patrunjel tocat marunt.
Se serveste cu acrituri.
Alte retete recomandate
Supa crema de sparanghel
Mazare pui
Bors de urzici cu orez si boia
Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Andreei.
Desert tort cu mere, nuci si crema de branzaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa