Iepure barbeque cu tzatziki

Iepure barbeque cu tzatziki este o reteta de mancare cu carne de iepure ce se prajeste intai pe gratar si apoi se baga la cuptor. O mancare ce se serveste cu sos tzatziki alaturi.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr pulpe de iepure
  • cu os
  • 2 fire de rozmarin
  • 1 foaie de dafin
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingura de miere diluată cu două linguri de apă
  • 1 lingura sos Worchestershire
  • Sare marină
  • piper
  •  
  • Pentru sosul tzatziki:
  • 1 castravete verde (mic)
  • 2 castraveciori muraţi (cornişoni)
  • 1 căţel de usturoi
  • O lingură de ulei măsline
  • 4 linguri de iaurt grecesc
  • 1 lingura mărar tocat
  • Sare
  • piper

Mod de preparare

1. Pulpele se spală şi se scurg de apă.
2. Într-un mojar se zdrobesc rozmarinul, dafinul, usturoiul şi se amestecă cu ulei de măsline. Se asezonează cu sare şi piper, apoi se toarnă peste iepure şi se lasă la marinat minim o oră.
3. Pregătiţi sosul tzatziki (atât de simplu): zdrobiţi usturoiul, tăiaţi castraveciorii şi castravetele în cubuleţe, amestecaţi cu restul ingredientelor şi lăsaţi-l la rece.
4. Scoatem iepurele din marinada şi îl aşezăm pe un grătar încins. Se frige pe ambele părţi câte 5 minute, apoi se unge cu miere şi se mută în cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade. E bine să îl întoarceţi de minim două ori şi să îl stropiţi cu sosul Worchestershire.
Cine vrea, poate folosi un sos suplimentar bbq, cum se găseşte prin magazine.
Revenind la iepurele nostru, înainte să îl serviţi, lăsaţi-l puţin să se odihnească, la cald.
Se aşază la masă cu sosul tzatziki şi, dacă tot am amestecat culturile, mămăligă.

Reteta de iepure barbeque cu tzatziki a fost propusa de http://sisterskitchen.ro/


Serviti iepurele barbeque alaturi de sosul tzatziki.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale

Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale Este cel mai bun tiramisu pe care l-am...

Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca