Iepure cu sos de ardei copti

Azi iti arat cea mai buna modalitate de a gati Iepure cu sos de ardei copti

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 iepure, portionat in pulpe si cotlet
  • 1/2 lingurita de piper boabe
  • 2 frunze de dafin
  • 4-5 frunze de menta
  • 25 g unt
  • 3 catei de usturoi
  • sare grunjoasa dupa gust
  • Pentru sos ai nevoie de:
  • 4 ardei kapia
  • 1 ardei iute
  • 5 frunze de busuioc
  • 50 ml de ulei de masline
  • 400 g de rosii cuburi, la cutie
  • 150 g de masline fara samburi, taiate rondele
  • 1 lingurita de miere
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Stropeste bucatile de iepure cu putin ulei de masline, si asezoneaza-le cu sare grunjoasa. Zdrobeste 3 catei de usturoi. Pune-le in punga speciala impreuna cu usturoiul, frunzele de dafin, frunzele de menta, boabele de piper si untul.


A venit momentul sa videzi punga. Eu folosesc un Food Saver si sunt extrem de multumit de el. Umple Sous Vide Supreme cu apa pana la semn si seteaza-l pe temperatura de 65 de grade. Odata ce acesta a atins temperatura dorita, pune punga inauntru si pune capacul. Lasa totul la gatit cca 3 ore.


Intr-o tava cu hartie de copt pune ardeii Kapia, ardeiul iute si usturoiul. Stropeste-i cu putin ulei de masline si introdu-i in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade. Scoate-i pe rand in functie de cat de repede s-au copt.Pune mai multe straturi de folie de plastic peste ardei si lasa-i cca 10 min. Vei vedea ca asa ii poti decoji cu mult mai multa usurinta.


Da la o parte cotoarele de la ardeii kapia, si inlatura semintele de la ardeiul iute. Pune-i apoi intr-un castron incapator , impreuna cu usturoiul, frunzele de busuioc si rosiile cuburi. Blendeaza totul cu ajutorul unui blender vertical. Toaca apoi maslinile marunt si amesteca-le peste. Pune sosul pe foc si lasa-l pana clocoteste putin si se leaga. Adauga apoi miere, amesteca putin si ia de pe foc. Potriveste de sare si piper, pune apoi mierea.


A venit momentul sa scoti bucatile de iepure din Sous Vide. Taie punga si scurge lichidul in exces. Priveste cat de fragede sunt bucatile de iepure. Strict optional, pentru o culoare mai frumoasa si un plus de gust, pune bucatile de iepure intr-o tava cu hartie de copt, stropeste-le cu putin ulei si lasa-le in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade, pentru cateva minute, pana se rumenesc. Serveste-le impreuna cu sosul. Avantajul acestui tip de gatire este ca pastreaza o textura frageda si suculenta timp indelungat. Gata cu carnea uscata ! 

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu ciocolata si frisca

Parca n-am mai facut de mult ceva super ciocolatos :))

Desert prajitura cu ciocolata si frisca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca