Iepure la cuptor si garnitura de toamna

Iepurele se pune intr-un vas si se toarna peste el vin, ulei, feliile de morcovi, patrunjel, ceapa rondele, foi de dafin, boabe de piper si se tine c

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de iepure
  • 200 ml vin rosu
  • 100 ml ulei
  • 1 morcov mare
  • o ceapa
  • usturoi
  • frunze de patrunjel verde
  • foi de dafin
  • doua linguri de miere
  • boabe de piper
  • 100 g slanina afumata
  • 200 g prune
  • 100 g mere
  • 100 g afine

Mod de preparare

Iepurele se pune intr-un vas si se toarna peste el vin, ulei, feliile de morcovi, patrunjel, ceapa rondele, foi de dafin, boabe de piper si se tine cateva ore ia rece in acest bait. Se scoate iepurele, se impaneaza cu slanina afumata si usturoi, se pune intr-o punga pe un pat din legumele rezultate din bait, se unge cu putin ulei si se da la cuptor. Paralel se pune putin ulei intr-o tigaie si una-doua linguri de miere. Cand s-a incalzit se pun cateva prune despicate, rondele de mar curatate de samburi si se lasa sa se rumeneasca. Se taie un ardei rosu fasii si se pune si el si chiar inainte de a fi gata. Tot atunci se pun cateva afine. Pot fi proaspete sau de pe afinata. Se mai lasa putin pe foc, iar apoi sosul e gata.


Reteta propusa de blueicon pe forumul cuinar.ro. Alte retete recomandate:

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!