Inima cu sos

Inima se spala, se taie in jumatate si se curata bine, dupa care se spala si se taie bucatele foarte mici. Se pune intr-un vas putin unt si se adauga

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 inima de vaca sau doua de vitel
  • 2 cepe
  • 20 gr faina
  • 1 pahar vin alb
  • 1 jumatate pahar bulion de rosii
  • 100 gr ciuperci
  • 150 gr slanina
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Inima se spala, se taie in jumatate si se curata bine, dupa care se spala si se taie bucatele foarte mici. Se pune intr-un vas putin unt si se adauga slanina taiata bucatele, ceapa tocata si se lasa la rumenit. Se adauga apoi bucatile de inima, sare, piper, se presara faina, se amesteca si se rumenesc impreuna 2-3 minute. Se toarna vinul si putina apa si se fierbe incet cateva zeci de minute. Se adauga bulionul de rosii, ciupercile taiate si se lasa la fiert inca o jumatate de ora.


Se serveste calda.

Alte retete:

Ardei umpluti

Mancare de mazare

Friptura de vita la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...