Inima umpluta

Se spala inima, se curata de zgirciuri, se pune pe un fund de lemn si se despica in doua. Se scoate singele din mijloc, se spala din nou si cu lama un

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 inima de manzat
  • 1 felie de paine
  • 1 pahar de lapte
  • 100 gr costita afumata
  • 1 ceapa
  • verdeata tocata
  • 1 ou
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de unt

Mod de preparare

Se spala inima, se curata de zgirciuri, se pune pe un fund de lemn si se despica in doua. Se scoate singele din mijloc, se spala din nou si cu lama unui cutit ascutit se subtiaza inima ca sa capete o suprafata cit mai mare.

Se inmoaie felia de paine in lapte, se faramiteaza bine si se amesteca cu o ceapa tocata, putina carne cruda taiata cubulete, oul batut bine, costita tocata marunt, verdeata tocata si sare dupa gust. Se omogenizeaza tocatura, dupa gust se pipereaza, apoi se intinde in strat subtire pe toata suprafata inimii. Se ruleaza usor sau se lipesc cele doua bucati, se leaga jur-imprejur cu ata subtire, dupa care se pune in tava cu o lingura de unt, o ceasca de apa calda si piper boabe. Se fierbe la foc mic, inabusit, cel putin o ora, dupa care se scot atele, se lasa in continuare in tava si se rumeneste la cuptor.
Inima se asaza pe un platou, se stropeste cu sosul in care s-a facut si se serveste, taiata felii pe latul ei, cu legume sote.

Alte retete care contin carne:

Chiftele

Pilaf de orez cu pui

Tocanita de pui cu ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...