Limba breze cu ciuperci

Pentru limba breze cu ciuperci carnea se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii, telina se curata, se spala si se taie felii.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 1 kg/500 g
  • ulei - 100 ml
  • 2 cuburi MAGGI de vita
  • unt - 50 g
  • 1 cub MAGGI de ciuperci
  • ceapa - 100 g
  • limba de vita - 1 kg
  • morcovi - 100 g
  • pasta de tomate - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • foi de dafin - 23 frunze
  • vin alb - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • faina - 50 g
  • cimbru - 5 g
  • rosii conserva - 200 g
  • sare si piper dupa gust
  • usturoi - 25 g

Mod de preparare

Pentru limba breze cu ciuperci carnea se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii, telina se curata, se spala si se taie felii. Usturoiul se curata, se taie marunt. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame (cele conservate se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie lame). Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Limba de vita, ceapa, morcovii si telina se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, cuburile MAGGI, 2-3 l apa fiarta, foi de dafin, usturoi, cimbru, sare, piper si se fierb inabusit 2 ore. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielite si se taie felii. Sosul se paseaza peste bucatile de limba; separat se adauga ciupercile inabusite in 50 g unt si se fierb impreuna 5 minute. La final, se adauga vin.

Limba breze cu ciuperci se serveste calda, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.


Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Pui, cu legume la gratar

Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...

Pui, cu legume la gratar
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa