Limba breze cu ciuperci

Pentru limba breze cu ciuperci carnea se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii, telina se curata, se spala si se taie felii.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 1 kg/500 g
  • ulei - 100 ml
  • 2 cuburi MAGGI de vita
  • unt - 50 g
  • 1 cub MAGGI de ciuperci
  • ceapa - 100 g
  • limba de vita - 1 kg
  • morcovi - 100 g
  • pasta de tomate - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • foi de dafin - 23 frunze
  • vin alb - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • faina - 50 g
  • cimbru - 5 g
  • rosii conserva - 200 g
  • sare si piper dupa gust
  • usturoi - 25 g

Mod de preparare

Pentru limba breze cu ciuperci carnea se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii, telina se curata, se spala si se taie felii. Usturoiul se curata, se taie marunt. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame (cele conservate se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie lame). Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Limba de vita, ceapa, morcovii si telina se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, cuburile MAGGI, 2-3 l apa fiarta, foi de dafin, usturoi, cimbru, sare, piper si se fierb inabusit 2 ore. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielite si se taie felii. Sosul se paseaza peste bucatile de limba; separat se adauga ciupercile inabusite in 50 g unt si se fierb impreuna 5 minute. La final, se adauga vin.

Limba breze cu ciuperci se serveste calda, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca