Limba cu ciuperci si sos de rosii

Limba se spala bine, se freaca energic cu o perie si se opareste. Se pune la fiert in apa rece cu sare si se spumeaza ori de cate ori este necesar, i

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 limba de vaca
  • 200 g ciuperci
  • 3 linguri de bulion
  • 4 linguri de ulei
  • o ceapa
  • un pahar de vin rosu
  • o lingura de mustar
  • o jumatate de telina
  • o lingura de faina
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare

Limba se spala bine, se freaca energic cu o perie si se opareste. Se pune la fiert in apa rece cu sare si se spumeaza ori de cate ori este necesar, intre timp, se curata ceapa, se taie solzisori si se pune la calit in uleiul incins. Se adauga telina curatata si taiata in bucati mici si ciupercile taiate feli. Se pune o lingura de faina, iar cand aceasta incepe sa se rumeneasca, se stinge cu o cana din zeama in care a fiert limba, amestecata cu bulion. Se potriveste de sare si piper, apoi se adauga foaia de dafin si mustarul si se lasa sa fiarba inabusit, Cand limba este fiarta, se scoate si se curata de pielita, apoi se taie in bucati si se asaza intr-o tava. Se toarna deasupra sosul cu ciuperci, se stropeste cu vin si se lasa la cuptor pentru 20-25 de minute. Cand este gata, se presara cu verdeata.

Se poate servi calda sau rece.

Alta mancare recomandata

Musaca de vinete

Ciulama de ciuperci

Pulpe de pui la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...