Limba de oaie cu sos de legume

Se spala carnea si se pune la fiert cu apa rece cat sa o acopere si cu un praf de sare. Se fierbe pana cand furculita patrunde usor in ea. Dupa ce se

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6-10 limbi de oaie
  • 3 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 telina
  • 1 gulie
  • 1 ceasca de unt
  • 1 pahar de vin alb
  • 3 cuisoare
  • scortisoara
  • 1 lingurita de faina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la fiert cu apa rece cat sa o acopere si cu un praf de sare. Se fierbe pana cand furculita patrunde usor in ea. Dupa ce se scoate fiecare limba, se curata de pielita groasa de deasupra, apoi se taie felii si se asaza pe un platou. Separat se curata zarzavatul, se taie fideluta dupa ce s-a spalat bine si se pune intr-un vas emailat cu o ceasca de unt. Se inmoaie pe foc mic sl se adauga vinul si o ceasca de apa. Se sareaza dupa gust, se acopera vasul si se fierbe o jumatate de ora. Cand este bine fiert, se trece zarzavatul prin sita, se amesteca, cu o lingurita de faina si se pune din nou la fiert zece minute. Sosul astfel obtinut se toarna fierbinte peste feliile de limba .
Pofta buna!

Alte retete:

Cartofi la cuptor

Tarta cu spanac

Salata de cartofi

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Baigli

Baigli este o reteta ungureasca de cozonac cu o umplutura generoasa de nuca sau mac. Eu am facut reteta de la  o buna...

Baigli
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii