Limba se spala si se fierbe putin intr-un vas, la foc potrivit, pana cand se inmoaie si se poate curata de pielita. Dupa ce se curata, se taie in buca
Limba se spala si se fierbe putin intr-un vas, la foc potrivit, pana cand se inmoaie si se poate curata de pielita. Dupa ce se curata, se taie in bucati mici si se pune din nou la fiert, in apa curata, impreuna cu morcovii, avand grija ca apa sa nu le acopere decat cu cel mult un deget. Cand apa scade, se ia vasul de pe foc. Ceapa se curata, se taie solzisori si se caleste in ulei incins, apoi se stinge cu bulionul. Se adauga totul peste bucatile de limba, iar daca este prea multa zeama, se mai scoate cu un polonic si se pastreaza intr-un alt vas. Se adauga maslinele, sare daca mai trebuie, precum si jumatate din verdeata tocata. Se mai lasa pe foc pentru aproximativ un sfert de ora si se mai adauga zeama, daca este nevoie.
Cand este gata, se orneaza cu verdeata tocata fin si se serveste calda.
Alte retete carne recomandate
Tocanita de pui
Dovlecei umpluti
Ciulama de ciuperci
Mi-am dorit o ciorbita de cartofi din aceia buna . Pe la noi prin Ardeal chiar daca nu ai carne la masa -pui o felie...
Ciorba de cartofiGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa