Limbă de porc cu sos de smântână

Pentru limba de porc cu sos de smantana limbile de porc se spala foarte bine si se lasa 15 minute in apa rece sa iasa sangele. Se pun la fiert la foc mic.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 500 grame bucati de limba de porc fiarta
  • smantana- 300 grame
  • 3 legaturi de marar potrivite
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de faina de grau
  • o ceasca mare de lapte sau zeama in care a fiert limba
  • zeama de lamaie ( facultativ ) se poate adauga atunci cand e servita

Mod de preparare

Pentru limba de porc cu sos de smantana limbile de porc se spala foarte bine si se lasa 15 minute in apa rece sa iasa sangele.Se pun la fiert la foc mic ca sa scoata toata spuma, intr-un vas mare astfel incat apa sa le acopere. Doar dupa 5 minute de cand au inceput sa fiarba se scot limbile si se lasa la racorit putin . Limbile de porc se curata cu un cutit razuind partea alba, incepand intotdeauna de la varf. Zeama in care au fiert se strecoara prin tifon. Se pun iarasi la fiert impreuna cu o ceapa intreaga care o aruncam.
Cand sunt gata se feliaza felii sau bucati potrivite.
Amestecam o cana cu lapte sau zeama in care au fiert limbile cu lingura de faina si smantana. Adaugam mararul taiat, potrivim de sare si piper si toate astea le turnam peste feliile de limba. Dam cateva clocote.Mancarea este dulce, de aceea dupa gust putem adauga la fiert zeama de lamaie sau punem lamaie atunci cand mancam.


Limba de porc cu sos de smantana se consuma calda cu mamaliga si muraturi, sau salate de sezon.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi

Imi place mult mai mult, gatita astfel, cu cartofi, decat cea cu orez!

Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca