Maduvioare cu sos alb

Se curata maduvioarele, se spala si se taie bucati de 4-5 cm. Se clocotesc in apa cu sare zece minute, apoi se scot si se pun in sos alb facut din unt

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr maduvioare
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de faina
  • 1 jumatate de lamaie
  • sare
  • 1 cana de lapte dulce

Mod de preparare

Se curata maduvioarele, se spala si se taie bucati de 4-5 cm. Se clocotesc in apa cu sare zece minute, apoi se scot si se pun in sos alb facut din unt, faina si lapte dulce. Sosul se acreste cand este gata, cu zeama de la o jumatate de lamaie si se sareaza dupa gust. Se pun maduvioarele in sos, se tin la cald, pe marginea plitei, fara sa fiarba, zece minute, dupa care se servesc.
Pofta buna!

Alte retete:

Pui cu smantana

Spanac cu carne

Fasole cu costita afumata

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...