Mancare de masline cu limba

Se freaca bucatile de limba cu malai, pana se mai decojesc putin. Se pun la fiert timp de 2 ore. Dupa cca. 1 ora se agauga 1 ceapa intreaga, 1 telina

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg limba manzat sau porc
  • 200 g masline
  • 3 cepe potrivite
  • 1 telina potrivita
  • 3 morcovi
  • 1 cartof
  • 2 linguri ulei
  • o mana de faina
  • 2 linguri bulion
  • sare
  • 3 feliute de lamaie

Mod de preparare

Se freaca bucatile de limba cu malai, pana se mai decojesc putin. Se pun la fiert timp de 2 ore. Dupa cca. 1 ora se agauga 1 ceapa intreaga, 1 telina taiata in doua, morcovii taiati bucati maricele si telina. Se lasa sa fiarba bine limba (din cand in cand se inteapa carnea pt. a vedea daca s-a fiert). Cat timp se fierbe carnea, se pun maslinele intr-un ibric si se fierb un pic, pret de 15 minute (sa dea o data in clocot). Intr-o tigaie se face un rantas din cele 2 cepe ramase cu 2 linguri ulei. In alt castron, se face un amestec dintr-o mana de faina cu putina apa si 2 linguri bulion. Se scoate carnea si se decojeste bine, bine de pielitele ramase, (carnea trebuie ffff. bine curatata, intrucat pielita care o acopera este toxica), se taie bucati. I se vor alatura maslinele, rantasul si amestecul de faina cu bulion. Se mai lasa pe foc potrivit pret de 20 minute. Inainte cu 3 minute de a lua mancarea de pe foc, se agauga feliutele de lamaie. (feliutele trebuie sa fie fff. subtiri, dar merg si stoarse in mancare).
Se serveste calduta.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la draga de Rocsi si vreau sa va spun ca au iesit niste cornuri foarte bune si...

Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca