Mancarica de pui cu tarhon si rosii

Se portioneaza puiul si se fierbe in apa cu sare. Dupa ce a dat intr-un clocot, se scot bucatile de pui (zeama nu se arunca) si se prajesc in uleiul i

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • 6-7 rosii
  • 2-3 cepe
  • 1 lingurita de faina
  • boabe de piper
  • 1 lingurita de tarhon
  • 1 foaie de dafin
  • 1-2 legaturi de patrunjel
  • sare si ulei

Mod de preparare

Se portioneaza puiul si se fierbe in apa cu sare. Dupa ce a dat intr-un clocot, se scot bucatile de pui (zeama nu se arunca) si se prajesc in uleiul incins. Dupa ce s-au rumenit, se scot intr-un castron si se caleste ceapa tocata in acelasi ulei. Cand s-a aurit, se pun si rosiile oparite, decojite si taiate marunt. Se adauga o cana din zeama in care a fiert puiul, o lingurita de faina, tarhonul, foaia de dafin, boabele de piper, amestecand mereu pana se leaga. Se introduc bucatile de carne in sosul format, se mai toarna si 2 cani din zeama de pui si se mai lasa sa dea in cateva clocote. Cand e gata, se presara patrunjelul taiat fin.
Se serveste cu garnitura de cartofi

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!