Pui picant la cuptor

Pui picant la cuptor este o mancare simpla de pui la cuptor potrivita pentru cei ce iubesc mancarurile picante.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 copanele de pui
  • 4 linguri otet balsamic
  • 2 linguri ketchup
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita miere de albine
  • 23 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • sare,
  • piper
  • busuioc,
  • patrunjel
  • 23 linguri ulei

Mod de preparare

Carnea de pui se curata, se spala si se aseaza intr-un bol. (Se pot folosi copanele sau aripioare de pui.) Peste carne se adauga sosul format din: otet balsamic, ketchup, sos de soia, miere de albine, usturoi zdrobit, ulei, sare, piper si boia dulce. Carnea se amesteca foarte bine cu sosul. Bolul se acopera cu un capac sau cu folie alimentara si se lasa la frigider pentru 1-2 ore, pentru ca toate aromele sa se combine si carnea sa se marineze. Se pregateste o tava termorezistenta in care se transfera carnea si tot sosul. Puiul se gateste timp de 20-30 minute, in cuptorul incins la 200 de grade.Puiul picant la cuptor se serveste fierbinte, stropit cu sosul dulce acrisor si presarat, dupa gust, cu patrunjel sau busuioc verde.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...