Pui picant la cuptor este o mancare simpla de pui la cuptor potrivita pentru cei ce iubesc mancarurile picante.
Carnea de pui se curata, se spala si se aseaza intr-un bol. (Se pot folosi copanele sau aripioare de pui.) Peste carne se adauga sosul format din: otet balsamic, ketchup, sos de soia, miere de albine, usturoi zdrobit, ulei, sare, piper si boia dulce. Carnea se amesteca foarte bine cu sosul. Bolul se acopera cu un capac sau cu folie alimentara si se lasa la frigider pentru 1-2 ore, pentru ca toate aromele sa se combine si carnea sa se marineze. Se pregateste o tava termorezistenta in care se transfera carnea si tot sosul. Puiul se gateste timp de 20-30 minute, in cuptorul incins la 200 de grade.Puiul picant la cuptor se serveste fierbinte, stropit cu sosul dulce acrisor si presarat, dupa gust, cu patrunjel sau busuioc verde.
Ce faci cand ai niste zmeura delicioasa din gradina? Pregatesti o prajitura, iar familia o devoreaza ca si cum nu ar mai fi...
Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti