Pui picant la cuptor este o mancare simpla de pui la cuptor potrivita pentru cei ce iubesc mancarurile picante.
Carnea de pui se curata, se spala si se aseaza intr-un bol. (Se pot folosi copanele sau aripioare de pui.) Peste carne se adauga sosul format din: otet balsamic, ketchup, sos de soia, miere de albine, usturoi zdrobit, ulei, sare, piper si boia dulce. Carnea se amesteca foarte bine cu sosul. Bolul se acopera cu un capac sau cu folie alimentara si se lasa la frigider pentru 1-2 ore, pentru ca toate aromele sa se combine si carnea sa se marineze. Se pregateste o tava termorezistenta in care se transfera carnea si tot sosul. Puiul se gateste timp de 20-30 minute, in cuptorul incins la 200 de grade.Puiul picant la cuptor se serveste fierbinte, stropit cu sosul dulce acrisor si presarat, dupa gust, cu patrunjel sau busuioc verde.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii