Mazare cu carne de miel

Pentru mazare cu carne de miel carnea se spala, se scurge de apa si se portioneaza. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se oparesc.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de miel cu os - 600 g
  • mazare conserva - 600 g
  • pasta de tomate - 25 g
  • ceapa - 100 g
  • ulei - 100 ml
  • faina - 20 g
  • marar verde - 1 legatura
  • zahar - 10 g
  • apa - 500 ml
  • sare si piper dupa gust
  • rosii proaspete/conserva - 200 g/100 g

Mod de preparare

Pentru mazare cu carne de miel carnea se spala, se scurge de apa si se portioneaza. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Mazarea conserva se scurge de lichid, se trece sub jet de apa rece. Faina se cerne. Carnea se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa si se scoate intr-un vas separat. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei; se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, cca 500 ml apa fiarta, zahar, sare si piper. Carnea se adauga in sos, se fierbe 10 minute, se adauga rosii, mazare, marar verde si se continua fierberea inca 5 minute.

Mazarea cu carne de miel se serveste calda.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii