Carnea fiarta se macina, se amesteca si se framanta cu sare, piper, cimbru, orez si 1 ou. Se toaca ceapa marunt si se prajeste in unsoarea de gasca, s
Carnea fiarta se macina, se amesteca si se framanta cu sare, piper, cimbru, orez si 1 ou. Se toaca ceapa marunt si se prajeste in unsoarea de gasca, se adauga ciupercile taiate si se prajesc cateva minute, se presara cu boia si se toarna 200 ml de zeama din conserva sau apa peste.
Din pasta de carne, se formeza gomboturi care se pun la fiert sub capac, aproximativ 10 minute in saramura de ceapa cu ciuperci. Intre timp se misca din cand in cand cratita, pentru ca gomboturile sa se intoarca dar aveti grija sa nu se rupa.
Cand sunt gata se ia capacul si se aseaza mazarea peste perisoare si se presara cu ketchup. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si se toarna zeama sau apa incat sa le acopere. Se acopera din nou si se pun in cuptorul preincalzit inca 15 minute.
Alte retete recomandate:
Chiftele dovlecei
Dovlecei la cuptor
Ciorba de dovlecei
Spiritele savante nu m-au părăsit încă (ăsta e cusurul meu: mă apucă repede şi mă lasă greu :)) ) aşa încât...
Tort de portocaleGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa