Mazare cu perisoare

Carnea fiarta se macina, se amesteca si se framanta cu sare, piper, cimbru, orez si 1 ou. Se toaca ceapa marunt si se prajeste in unsoarea de gasca, s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr carne de gasca
  • rata sau curcan
  • dezosata fiarta in supa
  • 100-150 gr de orez fiert
  • 1 ou
  • jumatate de conserva de mazare boabe sau jumatate de pachet congelat
  • 1 ceapa
  • 2 ciuperci
  • 2 linguri de unsoare de gasca
  • sare
  • boia
  • piper macinat
  • cimbru
  • 2 linguri de ketchup

Mod de preparare

Carnea fiarta se macina, se amesteca si se framanta cu sare, piper, cimbru, orez si 1 ou. Se toaca ceapa marunt si se prajeste in unsoarea de gasca, se adauga ciupercile taiate si se prajesc cateva minute, se presara cu boia si se toarna 200 ml de zeama din conserva sau apa peste.

Din pasta de carne, se formeza gomboturi care se pun la fiert sub capac, aproximativ 10 minute in saramura de ceapa cu ciuperci. Intre timp se misca din cand in cand cratita, pentru ca gomboturile sa se intoarca dar aveti grija sa nu se rupa.

Cand sunt gata se ia capacul si se aseaza mazarea peste perisoare si se presara cu ketchup. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si se toarna zeama sau apa incat sa le acopere. Se acopera din nou si se pun in cuptorul preincalzit inca 15 minute.
Alte retete recomandate:

Chiftele dovlecei

Dovlecei la cuptor

Ciorba de dovlecei

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de portocale

Spiritele savante nu m-au părăsit încă (ăsta e cusurul meu: mă apucă repede şi mă lasă greu :)) ) aşa încât...

Tort de portocale
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa