Mazarea se scoate din pastai si se spala. Frunzele de patrunjel se spala si se toaca marunt. Se pune mazarea in apa clocotita, usor aga, o fierbem, o
Mazarea se scoate din pastai si se spala. Frunzele de patrunjel se spala si se toaca marunt.
Se pune mazarea in apa clocotita, usor aga, o fierbem, o strecuram, si pastram zeama.
Infierbantam uleiul, prajim faina in nuanta deschisa la culoare, tragem de pe foc, adaugam frunzele de patrunjel, si adaugam aprox. 3 dl zeama . Amestecam, sa fie fara cocoloase, si turnam peste mazare.
Adaugam atata zeama sa nu devina prea moale. Indesim prin fierbere inceata. Se serveste cu oua-ochiuri sau cu cremvursti, dupa gust.
Alte retete
mazare cu smantana
Supa de mazare
Mazare cu aripioare
O prăjitură pufoasă,aromată cu multe fructe. O reţetă foarte simplă pe care v-o recomand cu drag. Pentru că am...
Pandişpan cu afine şi vişinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura