Medalion de vitel

Pentru medalion de vitel carnea se spala, se portioneaza in 5 felii rotunde, se bat si se sareaza. Painea se curata de coaja si se taie in 5 felii.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vitel - 600 g
  • faina - 50 g
  • ulei - 150 ml
  • paine alba - 150 g
  • cartofi - 1 kg
  • oua - 5 bucati
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cub MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru medalion de vitel carnea se spala, se portioneaza in 5 felii rotunde, se bat si se sareaza. Painea se curata de coaja si se taie in 5 felii. Ouale se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Bucatile de carne se trec prin faina, se inabusa in 75 ml ulei si 75 ml apa, se adauga 250 ml apa fiarta, jumatatea de cub MAGGI, sare si piper dupa gust; se mai fierb inabusit inca 10 minute. Din oua si 50 ml ulei se prepara oua ochiuri. Feliile de paine se prajesc in 25 ml ulei. Pe fiecare felie se aseaza cate o bucata de carne si deasupra un ou ochi.

Medalionul de vitel se serveste cald, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii