Miel cu orez

Sosul: Se pun toate ingredientele intr-o oala marisoara si se fierb la foc mic pentru 8-10 ore, amestecind din cind in cind. La urma se strecoara si s

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingura unt
  • 80 gr. cepe mici
  • 80 gr. brinza rasa
  • 120 ml vin rosu
  • 6 cesti zeama de pasare
  • incalzita si
  • limpezita
  • 400 gr. orez
  • 450 gr. friptura de miel taiata marunt
  • 180 gr. inimi de anghinare marinate
  • nescurse si maruntite
  • o capatina usturoi tocat marunt. Pentru sosul de pasare: 1
  • 4 kg piept de pasare
  • cu os
  • 6 cesti apa
  • 2 legaturi tulpini de telina maruntita
  • 2 morcovi maruntiti
  • 1 ceapa taiata in patru
  • 1 lingura busuioc uscat

Mod de preparare

Sosul: Se pun toate ingredientele intr-o oala marisoara si se fierb la foc mic pentru 8-10 ore, amestecind din cind in cind. La urma se strecoara si se pastreaza la rece.

Pentru mincare: Se incalzeste uleiul cu untul intr-o cratita mare la temperatura medie. Se adauga cepele si se calesc pentru

2-3 minute. Se toarna orezul si se amesteca bine pina la acoperire, cam un minut. Se toarna vinul care va fi absorbit de orez, in 2-3 minute. Apoi se amesteca, succesiv, cite o jumatate de ceasca din zeama de pasare, asteptind sa fie absorbita pina se adauga urmatoarea jumatate de ceasca de zeama. Se pastreaza pentru final un sfert de ceasca de zeama. Dupa circa 20 minute, orezul se va inmuia, dar va fi destul de consistent. Se opreste focul. Se adauga restul de zeama, brinza, carnea de miel, usturoiul si anghinarea. Se amesteca bine cu orezul si se serveste pe farfurii calde. Mincarea trebuie sa fie cu sos mult. Sosul de pasare se poate pregati dinainte si poate fi folosit si la alte preparate.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Mămăligă (reţeta de bază)

Banala mămăligă este un aliment foarte gustos şi sănătos, nutriţioniştii numind mălaiul "prietenul intestinului...

Mămăligă (reţeta de bază)
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise