Miel cu orez in stil persan

Pentru aceasta reteta persana aveti nevoie de carne de miel, mazare, orez, ceapa, usturoi, condimente, supa, stafide si ulei.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 gr mazare
  • 750 gr carne de miel
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri amestec de condimente:
  • chimen
  • cuisoare
  • cardamom
  • scortisoara
  • foi de dafin
  • menta
  • coriandru
  • ghimbir
  • sofran
  • 500 ml supa
  • 275 gr orez
  • 23 linguri stafide

Mod de preparare

Se pun la calit ceapa, usturoiul, tocate marunt. Se adauga carna, condimentele si se lasa la prajit 5 minute. Se toarna supa, se acopera cu un capac si se lasa la inabusit 50 de minute, dupa care se adauga orezul, mazarea si stafidele. Se mai toarna 250-300 ml apa si se lasa la fiert 20 de minute.


Mancarea se serveste calda.
Alte retete culinare:
Mancare de mazare
Tocanita de pui
Friptura de vita la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii