Musaca de cartofi cu carne

Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun sa fiarba in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg de zeama si se paseaza cu mixerul, se am

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 gr carne tocata
  • sare
  • piper
  • 1-2 cepe
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 3-4 linguri ulei pentru calit
  • 2-3 crengute cimbru
  • 1 kg cartofi
  • 75 gr unt
  • 100 ml lapte
  • 2 oua crude

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun sa fiarba in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg de zeama si se paseaza cu mixerul, se amesteca cu untul, laptele si ouale crude. Separat, se toaca ceapa si verdeata si impreuna cu carnea tocata, se calesc in ulei. Se mai adauga apa din cand in cand, pana se rumenesc. Se tapeteaza o tava de tort cu unt si se toarna prmiul strat de piure, unul de carne si ultimul de piure. Se intinde uniform si se baga in cuptorul incalzit in prealabil. Dupa ce s-a rumenit, se scoate si se lasa sa se raceasca putin, apoi se orneaza cu cimbru verde.
Se serveste cu iaurt sau smantana.

Alte retete:

Ardei umpluti

Placinta cu dovleac

Cartofi la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...