Musaca de cartofi cu carne

Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun sa fiarba in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg de zeama si se paseaza cu mixerul, se am

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 gr carne tocata
  • sare
  • piper
  • 1-2 cepe
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 3-4 linguri ulei pentru calit
  • 2-3 crengute cimbru
  • 1 kg cartofi
  • 75 gr unt
  • 100 ml lapte
  • 2 oua crude

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun sa fiarba in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg de zeama si se paseaza cu mixerul, se amesteca cu untul, laptele si ouale crude. Separat, se toaca ceapa si verdeata si impreuna cu carnea tocata, se calesc in ulei. Se mai adauga apa din cand in cand, pana se rumenesc. Se tapeteaza o tava de tort cu unt si se toarna prmiul strat de piure, unul de carne si ultimul de piure. Se intinde uniform si se baga in cuptorul incalzit in prealabil. Dupa ce s-a rumenit, se scoate si se lasa sa se raceasca putin, apoi se orneaza cu cimbru verde.
Se serveste cu iaurt sau smantana.

Alte retete:

Ardei umpluti

Placinta cu dovleac

Cartofi la cuptor

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele din carne de porc

Chiftele din carne de porc
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise