Musaca de cartofi cu ficatei

Ficateii se spala, se curata si se pun la scurs. Cartofii se curata, se taie in cuburi mari si se pun la fiert, in apa cu sare. verdeturile se curata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 cartofi mari
  • 500 gr ficatei
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 100 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 200 ml suc de rosii
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 20 ml ulei de masline

Mod de preparare

Ficateii se spala, se curata si se pun la scurs. Cartofii se curata, se taie in cuburi mari si se pun la fiert, in apa cu sare. verdeturile se curata, se spala si se toaca marunt. Dupa ce s-au scurs, ficateii se taie bucati potrivite. Se adauga verdeata, un pic de cimbru, un praf de sare si se piper. Cartofii se paseaza dupa ce au fiert, se adauga untul si laptele, se amesteca bine, pana se obtine un piure omogen. intr-un vas termorezistent, uns in prealabil cu ulei de masline, se aseaza un strat de ficatei cu verdeata, se toarna sucul de rosii si deasupra stratul de cartofi. Se da la cuptor, la foc potrivit, timp de 40-45 de minute.


Se serveste calda, ornata cu verdeata, rondele de castraveti, rosii si patrunjel.

Alte retete culinare:

Cartofi la cuptor Conopida la cuptor cu bacon Placinta cu dovleac

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...