Musaca de vinete cu carne de pui

Vinetele se spala, se taie rondele de aproximativ 1 cm care se sareaza bine si se lasa 30 de minute cu sare. Carnea de pui se macina. Ceapa se taie m

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete mijlocii
  • 1 piept de pui (aproximativ 0
  • 5 kg)
  • 1-2 rosii
  • 1 ceapa
  • sos de tomate
  • ulei de masline
  • faina
  • lapte
  • cascaval
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Vinetele se spala, se taie rondele de aproximativ 1 cm care se sareaza bine si se lasa 30 de minute cu sare. Carnea de pui se macina. Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei, apoi se adauga carnea macinata si cand e gata - condimente, putin sos de rosii si se lasa sa mai dea cateva clocote. Vinetele se spala si se scurg bine. Intr-o tigaie se incinge ulei de masline, feliile de vinete se dau pe ambele parti prin faina si se prajesc in ulei pana se moaie si intra furculita usor in ele. Se scurg de ulei pe servete de hartie. Se prepara un sos bechamel astfel. Putin ulei se amesteca cu o lingura de faina si se pune pe foc. Se stinge cu lapte cald si se amesteca bine sa nu formeze cocoloase. Se fierbe putin la foc mic. Intr-o tava termorezistenta se pune pe fund jumatate din sosul bechamel. Apoi se pun jumatate din feliile de vinete, sosul de carne si din nou vinete. Rosiile se spala si se taie rondele. Se aseaza deasupra - cate o rondea de rosie pe o rondea de vanata pentru a fi mai aspectoase la servire. Se acopera cu restul de sos. Se coace in cuptorul incins, la foc mediu-mare aproximativ 20-25 de minute. Apoi se rade cascaval deasupra si se mai pune 5 minute la cuptor.


Se serveste cald .

Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Vinete umplute cu legume

Vinete umplute cu legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca