Musaca de vinete cu ciuperci si carne de pasare

O mancare banala, dar absolut delicioasa!!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4-5 vinete mici si tinere
  • 700 g carne tocata de pasare(curcan si piept de pui)
  • 300 g ciuperci proaspete Champignion
  • 1 ceapa uscata
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 legatura de marar verde
  • o mana de cascaval ras
  • 3-4 oua
  • sare
  • 1 lingurita de legume deshidratate
  • 1 lingurita de condimente uscate(dafin
  • piper
  • oregano
  • cimbrisor
  • maghiran
  • ulei

Mod de preparare

Se spala si sterg vinetele, se indeparteaza cotoarele, apoi se curata de coaja. Se taie in felii, pe lung, cu gosimea de 0,5-1 cm, apoi se calesc pe ambele fete in ulei incins. Se scot intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga dupa ce am presarat un praf de sare pe ele.

Pana se scurg feliile de vinete, pregatim carnea astfel; calim intr-un pic de ulei o ceapa mica taiata marunt, cu ardeiul taiat cubulete mici. Cand incep sa se caleasca, adaugam carnea, saram, condimentam, adaugam si legumele deshidratate, lasam sa scada tot sucul lasat de carne, apoi dam de pe foc si adaugam marar verde tocat fin.

Intr-o tava, tapetam fundul si marginile cu felii de vinete prajite si scurse de suc si grasime, apoi adaugam carnea tocata si venim deasupra ei cu alt strat de felii de vinete. Deasupra, presaram cascavalul ras, adaugam ouale batute bine, pe toata suprafata.

Ciupercile feliate le tragem un pic in ulei incins. Le presaram deasupra, pe toata suprafata si dam tava la cuptor, pentru cca. 20-25 minute. Dupa 15 minute, scoatem tava cu un prosop si scurgem grasimea lasata, apoi bagam din nou la cuptor.

Se taie si se serveste dupa ce s-a racit bine, simpla sau cu smantana.

Pofta buna!!!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de pui cu legume

Aveam 3 copanele in frigider si m-am gandit sa fac o ciorbita de pui cu legume. A iesit o bunatate.  #gatescpentruocarte  

Ciorba de pui cu legume
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii