Muschi cantonez dulce-acrisor

Se pun cubuletele de muschi in apa clocotita, si se fierb pana isi schimba culoarea. Se strecoara, se lasa sa se raceasca si se lasa la uscat pe serv

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 dg muschi de porc
  • 1 lingurita de sare
  • un varf de piper
  • 5 lingurita de amestec din 5 condimente
  • 2 linguri vin alb
  • 1 ou
  • 3 linguri de faina de malai
  • 2 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1 ceapa felii
  • 1-2 ardei cubulete
  • un ananas 20-25 dg conserva de ananas
  • 3 linguri de otet de vin
  • 4 linguri ketchup

Mod de preparare

Se pun cubuletele de muschi in apa clocotita, si se fierb pana isi schimba culoarea. Se strecoara, se lasa sa se raceasca si se lasa la uscat pe servetele de hartie.

Se amesteca sarea, piperul, amestecul din 5 condimente, vinul alb, oul si faina de malai. Se dau bucatile de carne prin acest amestec si apoi se prajesc in ulei pana capata o culoare aurie.

Se scot cubuletele de carne si se lasa sa se scurga uleiul.

Intr-un vok se incalzeste ulei, se prajeste usturoiul pana devine brun la care se adauga ardeiul taiat cubulete si rondelele de ceapa. Se prajesc impreuna timp de 1 minut. Se adauga zeama de la conserva de ananas, zaharul si ketchup-ul. Amestecand permanent se lasa sa se ingroase. In final se adauga bucatile de ananas se amesteca pana se incalzesc bine.
Alte retete recomandate

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...