Muschi Chateaubriand

Muschiul se sterge cu prosop curat, se aseaza pe un fund de lemn si se taie pe laturi cate o fasie subtire. Se sareaza partea groasa din mijloc, even

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g muschi de vita
  • sare grunjoasa
  • piper negru proaspat macinat
  • 1 lingurita de unt

Mod de preparare

Muschiul se sterge cu prosop curat, se aseaza pe un fund de lemn si se taie pe laturi cate o fasie subtire. Se sareaza partea groasa din mijloc, eventual se pipereaza, dupa care se leaga cu ata subtire muschiul, dandu-i-se forma initiala. Pregatit astfel, muschiul se pune pe un gratar dublu, pe foc viu, pentru ca sa prinda o pojghita protectoare, care sa pastreze sucurile si vitaminele carnii intacte. Carnea se frige timp de o ora, intorcandu-se pe partile laterale, care se vor inlatura cand friptura este gata. Se serveste partea din mijloc, care ramane suculenta si are culoarea rosu deschis.


Se serveste cu o garnitura de legume, dupa ce s-au pus peste friptura bucatele mici de unt. La fel de bine se poate felia subtire si pune in sandvici.

Alte mancaruri care contin carne:

Friptura de pui

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Chifle umplute

Merg de minune dimineata la cafea sau pachetel la scoala, servciu. Am ales sa le fac cu produse din gospodaria proprie, fara...

Chifle umplute
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise