Muschi cu sos de ciuperci

Muschiul se curata de pielite, se unge cu putin unt, se sareaza si se lasa asa aproximativ o ora. Se pune apoi intr-o tava cu o jumatate pahar de apa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg muschi
  • 150 gr ciuperci
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 pahar vin
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 jumatate pahar apa
  • 2 fire cuisoare

Mod de preparare

Muschiul se curata de pielite, se unge cu putin unt, se sareaza si se lasa asa aproximativ o ora. Se pune apoi intr-o tava cu o jumatate pahar de apa, cateii de usturoi taiati si o ceapa in care se infig 2 fire de cuisoare, cimbru, 4-5 boabe de piper si se baga in cuptor, la foc potrivit. Se uda din cand in cand muschiul, cu sosul din tava si se intoarce. Se adauga, dupa o ora si jumatate vinul si se lasa sa se friga in continuare. Ciupercile se amesteca in tava o data cu vinul, se potriveste la gust de sare iar cand s-a rumenit carnea, se lasa sa se raceasca, apoi se taie felii si se serveste cu sosul fierbinte.


Se serveste fierbinte.

Alte retete:

Sarmale de post

Cartofi la cuptor

Tocanita de pui

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii