Muschi de porc in sos de cirese cu frisca

Muschiul de porc se spala, se curata si se taie in fasii. Se amesteca sosul de soia cu vinul rosu si cu boiaua de ardei. Se lasa carnea de porc la mar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g muschi de porc
  • 2 linguri de sos de soia
  • 150 g de frisca
  • o jumatate de cana cu cirese
  • 2 ardei grasi
  • o ceapa
  • o cana cu supa de oase
  • un pahar cu vin rosu dulce
  • 4 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • sucul de la o lamaie
  • verdeata

Mod de preparare

Muschiul de porc se spala, se curata si se taie in fasii. Se amesteca sosul de soia cu vinul rosu si cu boiaua de ardei. Se lasa carnea de porc la marinat in acest amestec timp de doua-trei ore.

Intre timp, se curata ceapa si se taie solzisori, iar ciresele se spala si se desfac in jumatati, scotandu-le samburii. Ardeiul se spala, se curata de seminte si se taie cubulete.

Intr-o tigaie, se pune la incins putin ulei si se prajeste muschiul de porc, dupa ce a fost scurs de marinata. Se adauga ceapa si ardeiul si se subtiaza cu supa de oase si frisca. Se acopera vasul, lasandu-se sa fiarba inabusit. Dupa 15 minute, se adauga ciresele impreuna cu sosul in care a stat carnea la marinat si se continua fierberea pentru aproximativ o jumatate de ora. Se potriveste de sare si piper si se garniseste cu verdeata tocata.
Alte retete mancaruri recomandate

Ciuperci umplute

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

"Rețete pentru masa de Crăciun". Pentru Crăciun am pregătit o prăjitură delicioasă, care pur și simplu se...

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca