Muschi de vita Chateaubriand

Muschiul se curata de pielite, se sterge si se taie in lungime astfel incat partea din mijloc sa fie groasa, iar partile laterale vor fi subtiri. Se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 muschi de vita
  • patrunjel verde tocat
  • unt
  • sare

Mod de preparare

Muschiul se curata de pielite, se sterge si se taie in lungime astfel incat partea din mijloc sa fie groasa, iar partile laterale vor fi subtiri. Se asaza bucatile, se leaga cu sfoara si se pun pe un gratar incins. Se intoarce din cand in cand gratarul, pentru ca muschiul sa se faca bine. Se lasa pe gratar, aproximativ o ora. Cand partile exterioare s-au fript foarte bine, se scot sforile, se desprind partile laterale si se indeparteaza, iar muschiul din mijloc ar trebui sa aiba culoarea rosie si carnea sa fie frageda si suculenta.


Muschiul se serveste imediat, cu garnitura de cartofi pai si cu salata asortata.

Alte retete culinare:

Chiftele

Ardei umpluti

Friptura de vita la cuptor

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...