Muschi Wellington

Se curata muschii de piele si se presara cu sare si piper. Intr-o tava se pune untura la incins, se pune in ea carnea si se coace la cuptor timp de 1

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 g muschi de vita
  • 500 g aluat cu unt
  • 60 g untura
  • 40 g unt
  • 200 g ciuperci
  • Frunze de patrunjel
  • 20 g ceapa
  • 15 g pesmet
  • 1 ou
  • Sare
  • piper macinat
  • 500 ml sos Madeira

Mod de preparare

Se curata muschii de piele si se presara cu sare si piper. Intr-o tava se pune untura la incins, se pune in ea carnea si se coace la cuptor timp de 10 minute (se intoarce pe ambele parti). Se scoate pe o farfurie si se lasa la rece. Se curata ciupercile si se tai marunt. Se caleste ceapa in putin unt, iar apoi se adauga frunzele de patrunjel maruntite si ciupercile. Se condimenteaza si se prajeste 3-4 minute. Se adauga oul batut si pesmetul, se lasa sa se intareasca si se pune intr-un loc racoros. Se intinde aluatul cu unt (3 mm grosime). Peste carne se pune crema de ciuperci, se intinde, si cu partea unsa se pune in mijlocul foii, se acopera cu o parte a acesteia, se unge cu ou batut, si se acopera cu cealalta parte a foii. Carnea infasurata in aluat se asaza in tava in asa fel incat partea cu crema de ciuperci sa fie in sus. Suprafata se unge cu ou batut si se coace in cuptorul incins, aprox. 20-25 minute. Dupa ce s-a racit se feliaza. Feliile se asaza frumos pe o farfurie, si se servesc cu sosul Madeira.
Alte retete recomandate

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...