Orez cu ciolan de porc

Pentru orez cu ciolan de porc rasolul se curata, se portioneaza in 5 bucati, se spala. Ciupercile se curata, se spala sub jet de apa rece si se taie felii.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 350 g/200 g
  • rasol de porc - 1
  • 4 kg
  • orez - 150 g
  • ceapa - 50 g
  • ulei - 100 ml
  • faina - 25 g
  • smantana - 100 g
  • apa - 375 ml
  • vin alb - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru orez cu ciolan de porc rasolul se curata, se portioneaza in 5 bucati, se spala. Ciupercile se curata, se spala sub jet de apa rece si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Orezul se alege de impuritati, se spala. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Rasolul si ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa, se adauga amestecand continuu faina dizolvata in 25 ml apa rece, smantana, piperul si sarea. Se toarna totul peste rasol si se fierbe inca 10 minute. Orezul se inabusa in 50 g untura sau ulei, se adauga 375 ml apa si se introduce la cuptor intr-un vas acoperit.

Orezul cu ciolan de porc se serveste cald, cu garnitura de orez si patrunjel verde deasupra.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...