Ostropel de pui cu ciuperci

Ostropelul il fac in general in ceaun de-ala de la bunica. Asa ca am pus ceaunul la incins pe aragaz, am taiat spatele de pui in doua, am spalat buca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • carne de pui
  • ciuperci proaspete
  • catei de usturoi
  • smantana
  • marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ostropelul il fac in general in ceaun de-ala de la bunica.

Asa ca am pus ceaunul la incins pe aragaz, am taiat spatele de pui in doua, am spalat bucatile de carne si le-am tamponat cu un servet absorbant, sa nu aiba apa.

Am pus in ceaun 1 lingura de ulei si am pus la prajit bucatile de carne.

Cand carnea s-a patruns un pic, am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba la foc mic.

Intre timp am taiat feliute usturoiul si ciupercile.

Am lasat carnea sa dea ceva clocote, dupa care am pus la fiert si usturoiul

Am mai lasat sa fiarba pana carnea era aproape gata, am adaugat si ciupercile si am lasat totul in continuare la foc mic.

Dupa ce s-au fiert si ciupercile, eu am mai pus si o lingura de smantana frecata intai cu zeama din ceaun.

Am tocat rapid niste marar verde, am pus 3/4 din el in ceaun sa mai dea un clocot, am potrivit de sare si piper si gata.

Se serveste cald, cu muraturi asortate. Reteta Ostropel de pui cu ciuperci a fost propusa de droopina pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de pui gasiti aici:

Pui cu ananas,

Piept de pui umplut cu rizotto ,

Papricas de pui cu smantana

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca