Pacea din picioare de vitel

Pentru pacea din picioare de vitel picioarele de vitel se curata de tendoane, se spala, se oparesc si se spala din nou cu apa rece. Morcovii si ceapa se curata.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vitel (picioare) - 2
  • 2 kg
  • morcovi - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • faina - 50 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • oua - 2 galbenusuri
  • usturoi - 25 g
  • otet - 15 g
  • 1 cub MAGGI de vita
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru pacea din picioare de vitel picioarele de vitel se curata de tendoane, se spala, se oparesc si se spala din nou cu apa rece. Morcovii si ceapa se curata, se spala, se cresteaza; jumatate din cantitatea de ceapa se taie marunt. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza cu sare. Ouale se trec sub jet de apa rece, se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne. Picioarele de vitel se fierb in apa cu sare, se spumeaza, se adauga morcovii si ceapa, se continua fierberea pana ce carnea se desprinde de pe os. Supa se degreseaza. Carnea se separa de oase, se taie bucati. Ceapa taiata marunt se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml supa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, otet, cca 500 ml supa, cubul MAGGI si se fierbe cca 10 minute. Sosul rezultat se paseaza, se adauga galbenusurile de ou, usturoiul amestecat cu 50 ml supa fiarta si strecurata; se fierbe la foc moderat 8-10 minute, adaugand carnea.

Pacea din picioare de vitel se serveste cald.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco si chorizo- Italian Style

Perfecte pentru o gustarica sau pentru pachetelul de la scoala!

Rulouri cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco si chorizo- Italian Style
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca