Paneuri de pui in Noul Philips AirFryer

Paneurile de pui in Noul Philips AirFryer sunt sanatoase si delicioase si iti asigura si confort prin faptul ca se fac aproape singure.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 bucati de piept de pui cu os
  • 3 bucati de piept de pui fara os
  • 3 pulpe de pui
  • 3 oua
  • 100 g faina
  • 200 g pesmet alb
  • sare
  • piper macinat
  • oregano uscat
  • 400 g cartofi curatati de coaja

Mod de preparare

Carnea de pui o spalam,o uscam tamponand-o cu prosoape de hartie,apoi o presaram cu sare,piper macinat si oregano uscat.
Pregatim trei tavite in care vom pune separate faina,ouale batute si pesmetul.
Tavalim fiecare bucata de carne prin faina,apoi prin oua si ultima data prin pesmet,presand usor cu palma pesmetul pe ambele parti ale bucatilor. Bucatile le vom asezam pe o alta tavita.
Pregatim Noul Philips AirFryer, introducandu-l in priza fara a fi in apropierea unor materiale inflamabile si intotdeauna pe o suprafata plana si stabila, este totusi un aparat "cu greutate" !
Scoatem usor tavita,in care este incorporata sita si asezam doua sau trei bucati de carne,in functie de marimea lor,apoi impingem tavita in locul ei pana auzim"click".
Reglam temperatura ,rotind usor gradatia la 180 de grade ,iar timpul de prajire la 25 de minute.
La sfarsitul celor 25 de minute vom trage usor de tavita, vom apasa butonul de pe manerul ei, iar sita o putem ridica cu usurinta pentru a scoate cu un cleste bucatile prajite.
In cazul in care dorim si o garnitura, cartofii ii vom taia felii subtiri, groase sau cuburi, ii vom presara cu sare, piper macinat sau la alegere boia, chili, verdeturi si ii vom amesteca cu MAXIM o lingurita de ulei pentru a iesi crocanti.
Pentru cartofi vom folosi o temperatura de 170-180 de grade, iar timpul maxim este de 15-20 de minute in functie de marimea feliilor de cartofi.

In cazul in care dorim sa prajim carne si cartofi simultan, avem in ajutor un perete despartitor care se introduce in mijlocul sitei !
Simplu, economie de ulei, fara stropi sariti pe aragaz !

Dupa prajirea bucatilor si servirea lor, am observat ca pieptii de pui care aveau os au fost suculenti, nu au ramas cruzi la interior, cum ar fi ramas daca erau prajiti in baie de ulei.
Pieptii de pui fara os, dupa prajire in Philips AirFry au fost suculenti .
Pulpele de pui, asemenea pieptilor de pui cu os au fost suculente si important : patrunse la interior in Noul Philips AirFryer.
Cartofii prajiti au fost crocanti .

Tavita si sita se pot spala foarte usor si manual ( fiind lasate in apa calda cu detergent 15 minute ) cu un burete special pentru teflon!

PS :
In timpul prajirii paneurilor, fiind setat cronometrul Noului Philips AirFryer, m-am putut ocupa separat si de desert !


Putem servi paneurile de pui alaturi de cartofi prajiti si un sos iute de la Bunatati din Natura.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca