Perisoare in sos curry

Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata marunt, cu oua, pesmet, patrunjel, se condimenteaza cu sare si piper, se plamadeste bine si se formeaza peri

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g carne tocata
  • 2 cepe rosii
  • 2 oua
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri patrunjel maruntit
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita curry
  • 125 ml vin alb
  • 1 cubulet pentru ciorba cu legume
  • 60 ml smantana

Mod de preparare

Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata marunt, cu oua, pesmet, patrunjel, se condimenteaza cu sare si piper, se plamadeste bine si se formeaza perisoare cu diametrul de aprox. 3 cm. Se pune ulei la incins, perisoarele se prajesc pana capata o culoare maronie si se pun deoparte. La uleiul ramas in tigaie se adauga faina si praful curry, se toarna vinul si putina apa, se dizolva cubuletul de legume, se amesteca bine si se fierbe. Se adauga si perisoarele si se lasa sa mai fiarba aprox. 15-20 minute. La final se adauga smantana si se condimenteaza dupa gust.
Alte retete culinare recomandate

Legume la cuptor

Mancare de mazare

Musaca de vinete

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...