Perisoare in sos curry

Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata marunt, cu oua, pesmet, patrunjel, se condimenteaza cu sare si piper, se plamadeste bine si se formeaza peri

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g carne tocata
  • 2 cepe rosii
  • 2 oua
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri patrunjel maruntit
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita curry
  • 125 ml vin alb
  • 1 cubulet pentru ciorba cu legume
  • 60 ml smantana

Mod de preparare

Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata marunt, cu oua, pesmet, patrunjel, se condimenteaza cu sare si piper, se plamadeste bine si se formeaza perisoare cu diametrul de aprox. 3 cm. Se pune ulei la incins, perisoarele se prajesc pana capata o culoare maronie si se pun deoparte. La uleiul ramas in tigaie se adauga faina si praful curry, se toarna vinul si putina apa, se dizolva cubuletul de legume, se amesteca bine si se fierbe. Se adauga si perisoarele si se lasa sa mai fiarba aprox. 15-20 minute. La final se adauga smantana si se condimenteaza dupa gust.
Alte retete culinare recomandate

Legume la cuptor

Mancare de mazare

Musaca de vinete

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Creier pane

Am facut pentru prima data, foarte bun a fost. Delicii de Paste

Creier pane
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa