Piept de curcan in foietaj

Se intinde aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime, apoi se decupeaza din ea forme rotunde de circa 10 cm. Se decupeaza jumatate din rondele, la mijloc.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr aluat pentru foietaj
  • 400 gr piept de curcan
  • 200 gr gorgonzola
  • 100 gr unt
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingura faina
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se intinde aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime, apoi se decupeaza din ea forme rotunde de circa 10 cm. Se decupeaza jumatate din rondele, la mijloc. Se pune peste fiecare rondea intreaga de aluat, un inel de aluat, dupa care se preseaza usor cu podul palmei. Se pun apoi la copt, intr-o tava, in cuptorul cald, circa 15-20 de minute. Separat, se taie pieptul de curcan in cubulete si se calesc in 50 gr unt, pana se rumenes usor. Se adauga usturoiul tocat marunt, sare si piper. Se topeste in alta tigaie untul, se adauga faina, dupa care se stinge cu laptele si vinul alb. Se amesteca continuu, pana la ingrosare compozitia. Se adauga in sosul de faina branza gorgonzola, frecata cu galbenusurile, dupa care se potriveste de sare si piper. Se lasa la fiert inc aun minut, apoi se adauga bucatile de piept de curcan. Se acopera totul cu un capac si se fierbe 2-3 minute, la foc mic. Se scoate aluatul din cuptor, dupa ce s-a rumenit si se pune in interiorul fiecarei forme cate 2-3 lingurite din amestecul de carne/ Se pune din nou tava in cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste deasupra.


Mancarea se serveste calda, cu putin sos de faina si gorgonzola turnata deasupra.

Alte retete culinare:

Tocanita de pui Friptura de vita la cuptor Placinta cu carne

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta pufoasa cu mere de post

Retete de post economice

Desert placinta pufoasa cu mere de post
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca