Piept de gasca cu ficat si ciuperci

Carnea se toaca impreuna cu paine in masina de tocat. Ficatul se taie felii, iar ceapa tocata si rumenita in putin unt se adauga in carne. Se pun gal

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de gasca
  • 1 ficat de gasca
  • 1 felie de paine
  • 1 ceapa
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • 100 gr unt
  • 250 gr ciuperci
  • 1 jumatate pahar vin
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Carnea se toaca impreuna cu paine in masina de tocat. Ficatul se taie felii, iar ceapa tocata si rumenita in putin unt se adauga in carne. Se pun galbenusuri, sare si piper si se amesteca totul bine. Se unge o forma cu unt si se asaza un strat de carne tocata, apoi un rand de feliute de ficat si alt rand de carne, apoi un rand de feliute de ciuperci si din nou carne. Se pun bucatele mici de unt deasupra si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la copt. Restul de ciuperci taiate feliute se pun cu patrunjel tocat marunt la calit in 25 gr unt, apoi se toarna vinul, se sareaza si se lasa sa fiarba pana totul devine un sos. Se adauga o lingura de smantana la sfarsitul fierberii.


Se serveste mancarea calda, cu sosul de ciuperci.

Alte retete culinare:

Pastrav la cuptor

Friptura de vita la cuptor

Mancare de mazare

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca