Piept de gasca cu morcovi

Se cresteaza carnea in forma de romburi, apoi se sareaza si se pipereaza. Se prajesc in unt, pe ambele parti, apoi se asaza pe gratarul cuptorului, cu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 piepti de gasca
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei
  • 400 ml vin alb
  • 800 gr morcovi
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Se cresteaza carnea in forma de romburi, apoi se sareaza si se pipereaza. Se prajesc in unt, pe ambele parti, apoi se asaza pe gratarul cuptorului, cu o tava dedesubt, sa se scurga grasimea. Dupa ce s-a copt carnea, se infasoara in folie de aluminiu si se pastreaza la cald, in cuptor. Se scurge grasimea, iar sosul se stinge cu putin vin si se pune la fiert. Se adauga mierea, morcovii si se acopera vasul, lasand sa fiarba inabusit 10 minute. Se inglobeaza untul, apoi se condimenteaza. Se scoate carnea din folie, se taie felii si se serveste cu morcovii si sosul.


Mancarea se serveste calda.
Alte retete culinare:
Tocanita de pui
Ardei umpluti
Friptura de vita la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...