Piept de pui cu ananas si ghimbir

Pieptul de pui cu ananas si ghimbir este o reteta din bucataria chinezeasca, o reteta cu piept de pui pe care o puteti pregati atunci cand va doriti arome deosebite la masa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 300 g piept de pui dezosat
  • 1 lingură de amidon
  • 2 linguri ulei
  • ghimbir proaspăt sau uscat (aprox. o lingurita)
  • un dovlecel
  • un ardei kapia sau ardei gras galben sau portocaliu
  • ceapa verde sau praz
  • 1 cutie de compot de ananas
  • orez
  • de preferinta orez salbatic
  •  
  • Pentru marinata
  • 2 linguri sos de soia
  • ½ pahar vin alb
  • 1 lingura ulei
  • 1 linguriţă sare
  • 1 lingurită zahar de preferinta brun

Mod de preparare

Mod de preparare
Se taie pieptul de pui cubulete şi se pune la marinat cam ½ oră cu ingredientele pentru marinată.

Bucăţile de pui se presară cu amidonul, se sărează şi se prăjesc în ulei fierbinte până devin aurii.

Se scot bucăţile de carne şi se pun la cald.

Ghimbirul, ananasul şi celalate ingrediante taiate cubuleţe se prăjesc uşor în uleiul rămas, se sting cu sucul de ananas şi se dă în clocot.

Se adaugă bucăţile de carne în sos şi se mai lasă 5 minute.

Se presară cu ceapa verde taiată marunt sau cu praz.


Pieptul de pui cu ghimbir si ananas se serveşte cu orez fiert în apă cu sare.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa deasa din curcan cu legume si gartene la slow cooker Crock Pot

O supă delicioasă plină de vitamine, numai bună zilele astea de toamnă, ploioase și răcoroase! 

Supa deasa din curcan cu legume si gartene la slow cooker Crock Pot
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca