Piept de pui cu rosii si mozzarella la cuptor

Pieptul de pui cu rosii si mozzarella la cuptor este o mancare delicioasa si usoara, pentru care aveti nevoie doar de o tava de copt :). Pieptul de pui ramane fraged si aromat.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 50 ml ulei de masline
  • - un catel de usturoi
  • dat pe razatoare
  • - 350 gr rosii cherry sau prunisoare
  • - 1
  • 5 lingurite oregano uscat
  • - un varf de cutit paprika iute
  • - 4 piepti de pui dezosati si dezpielitati (cam 180 gr fiecare)
  • - 300 gr branza Parmigiano-Reggiano
  • rasa
  • - 150 gr mozzarella proaspata
  • taiata felii subtiri
  • - o mana de frunze rupte de patrunjel sau busuioc
  •  

Mod de preparare

Stiu ca sunteti familiarizate cu puiul a la Parmigiana, insa aici va propun un mod simplificat de preparare a acestei retete deosebit de gustoase, pentru care va este necesara doar o tava de copt si ingredientele de mai sus :).

Incingeti cuptorul la 250 grade Celsius (500F). Intr-un castron mic, amestecati uleiul, usturoiul si jumatate de lingurita de sare. Puneti 2 linguri din acest amestec in alt castronel, la care adaugati rosiile, oregano si paprika.

Bateti usor pieptii de pui si ungeti cu restul de ulei amestecat cu usturoi.

Puneti 250 gr parmezan ras pe o farfurie mare si treceti o singura parte din fiecare piept prin branza. Asezati pieptii pe o tava de copt, cu partea data prin branza in sus. Puneti rosiile in aceeasi tava si introduceti-o la cuptor pentru 10 minute.

Scoateti tava, asezati feliile de mozzarella peste pui si dati din nou la cuptor pana se topeste branza.

Puneti rosiile peste pui, presarati parmezanul ramas si patrunjelul, apoi serviti (insotit sau nu de garnitura pe care o doriti).

Reteta de piept de pui cu rosii si mozzarella la cuptor a fost propusa de Guvi pe forum culinar.


Serviti pieptul de pui cu rosii si mozzarella cat inca este cald si mozzarella topita.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi pe lemne

Sarmalele de fata sunt facute dupa o tehnologie veche. Dupa parerea mea sunt cele mai bune sarmale preparate astfel. Din...

Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi pe lemne
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii