Piept de pui in sos cu acordeoane de cartofi

Se sareaza si pipereaza bucatile de piept de pui. Se pun in uleiul incins si se prajesc bine pe ambele parti, dupa care se sting cu vin alb sec. Dup

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 buc. piept de pui
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smantana (facultativ)
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper si verdeata dupa gust
  • 500 ml lapte (1
  • 5%)
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • 2-3 cartofi/pe portie
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi

Mod de preparare

Se sareaza si pipereaza bucatile de piept de pui. Se pun in uleiul incins si se prajesc bine pe ambele parti, dupa care se sting cu vin alb sec.

Dupa ce scade vinul, scoatem bucatile de carne afara si le pastram calde.

In vasul unde am prajit carnea, adaugam o lingura de faina, amestecam putin, dupa care stingem cu lapte. Condimentam dupa plac cu sare, piper, nucsoara + verdeturi tocate. Adaugam si pasta concentrata de tomate, se amesteca putin dupa care se adauga si smantana (facultativ). Se lasa sa traga un clocot usurel.

Se pun bucatile de piept in sos si se lasa sa traga la foc mic (la 1) inca 10-15 minute.

Acum pregatim garnitura (Acordeoanele din cartofi)

Spalam cartofii (alegem cei cu coaja fina/sau curatati) si ii crestam, dupa care ii punem in folie.

Peste fiecare cartof punem o bucatica de unt, felioare de ceapa, usturoi tocat, vredeata. Sarati si piperati.

I-am impachetat, apoi i-am dat in cuptorul neincalzit la 250 grade C timp de 35-40 minute.
Pieptul de pui in sos se serveste alaturi de 2-3 cartofiori/depinde de marime.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Dulceata din toporasi (viorele de padure)

Mno, de multișor mă bântuie și această dulceață minunată 😉   Inițial am zis că iar am ratat-o anul...

Dulceata din toporasi (viorele de padure)
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii