Piept de pui in sos cu acordeoane de cartofi

Se sareaza si pipereaza bucatile de piept de pui. Se pun in uleiul incins si se prajesc bine pe ambele parti, dupa care se sting cu vin alb sec. Dup

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 buc. piept de pui
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smantana (facultativ)
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper si verdeata dupa gust
  • 500 ml lapte (1
  • 5%)
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • 2-3 cartofi/pe portie
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi

Mod de preparare

Se sareaza si pipereaza bucatile de piept de pui. Se pun in uleiul incins si se prajesc bine pe ambele parti, dupa care se sting cu vin alb sec.

Dupa ce scade vinul, scoatem bucatile de carne afara si le pastram calde.

In vasul unde am prajit carnea, adaugam o lingura de faina, amestecam putin, dupa care stingem cu lapte. Condimentam dupa plac cu sare, piper, nucsoara + verdeturi tocate. Adaugam si pasta concentrata de tomate, se amesteca putin dupa care se adauga si smantana (facultativ). Se lasa sa traga un clocot usurel.

Se pun bucatile de piept in sos si se lasa sa traga la foc mic (la 1) inca 10-15 minute.

Acum pregatim garnitura (Acordeoanele din cartofi)

Spalam cartofii (alegem cei cu coaja fina/sau curatati) si ii crestam, dupa care ii punem in folie.

Peste fiecare cartof punem o bucatica de unt, felioare de ceapa, usturoi tocat, vredeata. Sarati si piperati.

I-am impachetat, apoi i-am dat in cuptorul neincalzit la 250 grade C timp de 35-40 minute.
Pieptul de pui in sos se serveste alaturi de 2-3 cartofiori/depinde de marime.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...