Piept de pui la gratar cu capsuni

Se toaca pieptul de pui pana cand se obtin bucati groase 1,25 cm. Se presoara sare si piper si se pun intr-o punga de plastic inchisa sau intr-un vas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 (170 g) bucati de piept de pui fara pielita si fara oase Sare si piper dupa gust 1 ardei Serrano fara seminte
  • maruntit 1 catel de usturoi maruntit 1 lingurita de chili praf 2 linguri otet de zmeura 1/4 cana cu ulei de masline 2 cani cu capsuni proaspete
  • feliate 2 linguri cu menta proaspata maruntita 2 linguri cu zahar alb 1 ardei serrano maruntit 1/3 cana cu ceapa rosie taiata marunt 2 linguri de otet de zmeura Sare si piper dupa gust 1/4 cana cu smantana acra

Mod de preparare

Se toaca pieptul de pui pana cand se obtin bucati groase 1,25 cm. Se presoara sare si piper si se pun intr-o punga de plastic inchisa sau intr-un vas pentru gatit. Intr-un castron mic se amesteca bine ardeiul serrano, usturoiul, praful de chili si 2 linguri de otet de zmeura. Se adauga apoi uleiul de masline si se amesteca pana cand este incorporat, apoi se toarna marinata peste pieptul de pui, se scoate aerul in exces si se inchide ermetic. Se pune la frigider si se lasa la marinat timp de 2-3 ore. In timp ce puiul se marineaza, se pun capsunile cu menta si zaharul intr-un bol. Se acopera si se lasa la frigider pentru o ora, apoi se adauga ardeiul serrano ramas, ceapa rosie si 2 linguri de otet de zmeura. Se pune sare si piper dupa gust. Se lasa sosul iute sa stea la temperatura camerei timp de 20 minute inainte de a fi servit. Se incalzeste gratarul la o temperatura medie si se unge usor cu ulei. Se scoate puiul de la marinat si se indeparteaza excesul. Restul de marinata se arunca. Se gateste puiul pe gratar pana capata culoarea roz in mijloc si se evapora sucul in care a stat, 3-5 minute pe fiecare parte. Se serveste cu sosul iute de capsuni si cu smantana acra.


Se serveste cald cu garnitura preferata

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Piure in trei culori

Piure in trei culori
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise