Carnea bine spalata, se pune la fiart impreuna cu o ceapa curatata si taiata in doua. Se lasa la fiert pe foc mic. Se curata spuma, dupa care se adau
Carnea bine spalata, se pune la fiart impreuna cu o ceapa curatata si taiata in doua. Se lasa la fiert pe foc mic. Se curata spuma, dupa care se adauga piperul, foaia de dafin, sarea si se lasa din nou la fiert. Cand carnea incepe sa se desfaca de pe oase, iar zeama a scazut, se strecoara, se scoate carnea de pe oase si se taie frumos bucati. Se asaza apoi in diferite forme sau in farfurii, iar zeama limpede se amesteca cu usturoiul si se toarna strecurat din nou peste carne. Formele se dau la frigider.
Piftia se serveste cu putina lamaie stoarsa deasupra.
Alte retete culinare:
Placinta de dovleac
Ardei umpluti
Sarmale de post
Am facut dupa Simona si a iesit foarte bun. Nu mi-a iesit la fel de galben si trebuia sa folosesc o forma mai mica sa iasa...
Sufleu cu ficateiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj