Piftii de porc sau vitel

Piftiile se pot face din picioare si urechi de porc si din picioare de vitel. Mai gustoase sint amestecate. Se pun la fiert intr-un vas cu apa rece 2

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de picioare porc si vitel
  • 3 l apa
  • 1 capatana mica de usturoi
  • sare

Mod de preparare

Piftiile se pot face din picioare si urechi de porc si din picioare de vitel. Mai gustoase sint amestecate.

Se pun la fiert intr-un vas cu apa rece 2 picioare de porc si 2 de vitel, bine spalate si curatate.

Se lasa sa fiarba descoperite la foc mic si se ia spuma din cand in cand. Se sareaza. Sunt gata atunci cand carnea se desface usor de pe os.

Se scot oasele inainte de a se raci si se aseaza carnea in farfurii.

Zeama se curata de grasime si se incearca daca este destul de legata, punind citeva picaturi pe o farfurioara. Daca acestea se intaresc bine la rece, se da la o parte oala cu zeama si se lasa sa se limpezeasca. Altfel se lasa pe foc, sa mai dea citeva clocote.

Dupa gust, se pune putin usturoi pisat in zeama inainte de a fi strecurata.

Se toarna apoi zeama peste carnea din farfurii si se lasa sa se prinda.

Inainte de a fi servite se pot rasturna, stergand fundul farfuriei cu un servet muiat in apa fierbinte.
Pofta buna!

Va recomandam si alte mancaruri:

Mancare de dovlecei cu ardei copti

Dovlecei cu branza la cuptor

Sufleu de dovlecei cu branza de vaci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Branza de vaca marinata in ulei de masline si condimente

Am vazut reteta asta pe mai multe site-uri... iar eu am facut o selectie de condimente care noua ne plac si am urmat tehnica...

Branza de vaca marinata in ulei de masline si condimente
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca