Pilaf de gaina

Gaina se desface in bucati, iar carnea inafara de piept si ficat se pune la fiert in apa impreuna cu ceapa, morcovul si patrunjel tocate marunt. Se p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr carne de gaina
  • 1 jumatate ceasca de orez
  • 3
  • 5 cesti cu supa de gaina
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 cartof
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Gaina se desface in bucati, iar carnea inafara de piept si ficat se pune la fiert in apa impreuna cu ceapa, morcovul si patrunjel tocate marunt. Se potriveste la gust de sare si se fierbe totul pe foc mic. Dupa ce s-a fiert carnea, se scoate din supa si i se indeparteaza oasele. Orezul se spala si se pune pe foc cu 3,5 cesti de supa in care a fiert carnea. Se adauga apoi carnea, untul, sare, piper si se introduce totul in cuptor la fiert. Cand a scazut supa, orezul se gusta, daca nu este fiert se mai pune putina supa.


Se serveste cald.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor

Tocanita de pui

Placinta de dovleac

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...